Aili Sofies supergrøt! (original oppskrift)

Nå begynner Aili Sofie å bli en stor jente og er blitt hele 10 måneder. Hun spiser en del voksen mat og har derfor ikke samme behovet for denne grøten lengre. Hun får den en gang om dagen enda, men den er litt modifisert ettersom hun kan drikke melk og tåler grovere konsistenser. Jeg kan dele oppskrift på dette senere.

Oppskriften jeg deler med dere nå er original oppskrifta på den grøten hun har fått siden hun var 6 måneder. En porsjon var ofte litt mer enn hun klarte å spise, men noen ganger spiste hun opp alt. Senere ble hun vant til å spise større porsjoner så jeg økte fra 1 til 1,5 av alt.

Ingredienser
1 dl vann
1 ss havremel
1 ss hirseflak
1 ss sammalt rug, finmalt
1 ss olje (jeg brukte olivenolje)
​0,5 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
​0,5 ts kardemomme (kan sløyfes)
En dert maltekstrakt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
1. Mål opp vannet og ha det i en kasserolle.

2. Ha opp i melet, vaniljepulveret, kardemommen og maltekstrakten. Rør godt med en skje eller visp (jeg kuttet ut visp siden jeg ikke har så mange av dem og orket ikke vaske dem hele tiden). Kardemomme, vaniljepulver og maltekstrakt er ikke nødvendig, men jeg har ønsket å bruke det for å venne henne til flere smaker og maltekstrakten for å få i henne B12. 

3. Kokes til ønsket tykkelse på grøten ca. 3-5 minutter. Hvis grøten blir for tykk eller tynn kan man spe på med vann eller mel.

4. Til sist har du i oljen og dermed har du en supergrøt som passer for de fleste barn.

Tips! Hvis du ønsker kan du la melet stå i vann noen timer for å fremme jernet. Da lager du grøten som over uten olje, krydder og koking. Når det har stått noen timer (jo flere jo bedre) har du denne blandingen i gryta og koker det til ønsket tykkelse. Tilsett gjerne krydderet og oljen etterpå. Jeg hadde det i kjøleskapet over natta noen ganger, men de fleste gangene lagde jeg det uten å bløtlegge melet fordi jeg rett og slett glemte det.

I bildet på starten av innlegget har jeg ikke enda rørt inn alle ingrediensene, mens på dette bildet er grøten helt ferdig. Aili elsket grøten! Godlyder var det nok av for å si det sånn!

Spurvekvitter fra meg!

  • Barnemat
  • 485 visninger

Liker

Kommentarer

Trine
,
Hei 😀 Er denne grøten grei og spise etter at den har vært fryst?
Spurvekvitter
Spurvekvitter,
Hei 😊 det har jeg ingen erfaring med, men du må gjerne prøve og gi meg tilbakemelding på hvordan det gikk 😊👍🏼
nouw.com/spurvekvitter