Andeløpet!

Jeg hadde aldri hørt om andeløp før jeg kom til Vadsø. I høst var det andeløp både i Komagvær og Vestre Jakobselv, den 26. og 27. august. Du har kanskje heller ikke hørt om andeløp? Vel, hvis ikke så kommer en liten forklaring her. Andeløpet er et løp der man kjøper lodd og får et nummer. Det nummeret står også på en badeand som slippes ut i en elv sammen med mange andre ender. De første tre endene som passerer målstreken får premie. På disse løpene var det ganske mye i premie begge stedene. Komagvær hadde en førstepremie på 50.000kr mens Vestre Jakobselv hadde 30.000kr. Da er ikke rart man springer som galinger etter endene for å se hvem som kommer først.

I Komagvær kunne man kjøpe en badeand og Aili Sofie fikk en hos meg. På brua rett ved målstreken så vi endene komme nedover og under brua. Plutselig roper Aili Sofie: "lille anda, lille anda!" Det kunne bare bety en ting; badeanda hun fikk var i elva! Jeg sa enda til noen forbipasserende at man fikk nu se hvor lenge den anda ble i hennes hender. Rett som det var for den i elva. De andre endene med loddnummer var litt større så jeg klarte å se hennes and, men det var lite å gjøre med det. Alle endene ble plukket opp med hov og videre i store sekker. Vi måtte bare la den gå. Aili Sofie gråt ikke over at den var borte. Hun forsto at hun hadde kastet den og at den var borte. Men vi var så heldig å få en ny hos henne vi kjøpte den hos. Takk! Et fint lite minne fra andeløpet. I dagene som kom snakket hun ikke om annet enn det andeløpet.

I Tromsø er det visst også andeløp i Tromsdalselva. Det visste jeg ikke, enda jeg har bodd der i snart 30 år. Vi dit til neste år!

Spurvekvitter fra meg!

Kongen og dronninga

Storlaksen i Vestre Jakobselv

Liker

Kommentarer