Dál mun ádden...

Det gikk plutselig opp for meg hva denne bloggen egentlig burde handle om. Det som bor langt inne i hjerte mitt og som omfavner alt jeg gjør og hvilke valg jeg tar i livet. Samisk kultur betyr så mye for meg og styrer mine tanker og følelser. Derfor er det ingen tvil om hva jeg skal skrive om. Kroppen bobler over av kreativitet og vilje til å lære meg kunsten av å sy kofte, samisk veske, knyte sjal, strikke samiske votter, male og skjære ut samiske trykkbilder. Listen er uendelig. Tanken på å mestre noen av disse kunstene gjør meg tårevåt i øynene. Jeg har frynset et sjal for et år siden til min kjære datter, så ferden er begynt. Nå kommer jeg til å legge ut samiske prosjekt som jeg lager fremover. Hvor ofte det blir gjenstår å se, men at det kommer er sikkert og visst. Annet håndarbeid blir også lagdt ut her som jeg har laget eller som andre har laget til Aili Sofie (så lenge de selv synes det er greit at jeg deler). Gleder meg til fremtiden!

Tidligere i dag da jeg var på facebook, så jeg i et innlegg at "Jentemafiaen" søkte etter noen med samisk bakgrunn som skulle snappe litt for dem i morgen. I morgen er selveste 6. februar, samenes nasjonaldag. En stor dag med masse feiring. Jeg ble med en gang interessert og sendte dem en melding. Nå skal jeg altså vise 2000 mennesker, som følger Snapchat-kontoen deres, hvordan jeg feirer dagen her i Vadsø. Det blir litt speiselt, men også veldig spennende. Fra 15:00 og utover i morgen så er jeg å finne på Snapchat-kontoen "jentemafiaen".

Dessverre er jeg enda i Vadsø i min turnustjeneste som fysioterapeut, og får ikke dele dagen med familien. Ei heller dratt på alle arrangementene som er i Tromsø by denne uken. Til gjengjel får jeg dra på konsert med Elle Márjá Eira, som broren til Øystein har skrytt så mye av. I tillegg har jeg tilbrakt hele helga sammens med min familie i bestefars begravelse på Sørøya i Finnmark. Jeg fikk til og med joike i begravelsen. Joik er et eget kapittel som jeg nok også kommer til å skrive litt om. Min joikestemme har vokst veldig på de siste årene. Vadsø skal ha mye av æren for det. Her er første gang jeg har joiket forran publikum og så har jeg fått eksponert meg veldig forran folk jeg ikke kjenner. En fin by og begynne i.

Spurvekvitter fra meg!

PS! Legg til "jentebanden" på Snapchat for å følge meg i morgen. Ellers finnes jeg på Snapchat, Facebook og Instagram som "spurvekvitter".

Liker

Kommentarer