Brød med kyllingkraft

Lagde kyllingkraft i helga som ble super god. Når jeg skulle bake brød fikk jeg en super idé. Det er ikke alltid mine supre idéer får like gode resultat, men i dette tilfellet ble det veldig bra. Jeg hadde krafta i brøddeigen. Tanken var at jeg skulle bytte ut krafta med vannet som skulle være i deigen, men da ble den alt for fast. I og med at jeg hadde kokt krafta i 18 timer fikk jeg ut mye gelatin fra leddene slik at den stivnet og be til gele. Derfor hadde jeg i den opprinnelige mengden vann som skulle være i oppskriften i tillegg. Brødene jeg laget Thor Foseid (fra gruppa "Spør Thor" på Facebook) sine brød. Han har laget en brødblanding som består primært av frø og malte nøtter. Jeg benyttet meg av oppskrift to der man tilsetter egg og vann. For å være på den sikre siden laget jeg ett brød med og et uten kraft. Det brødet med kraft lot jeg stå i 12 timer for å inaktivere frø og nøtters forsvarsmekanismer slik at kroppen bedre nyttiggjør seg av næringsstoffene de inneholder. (Ikke spør meg så mye rundt dette da jeg akkurat har lært meg dette selv).

Skuffelsen ble stor da jeg smakte på det første brødet uten kraft. Det ble litt for mye salt for min smak, men så er jo mine smaksløker noe sensitive. Lille Aili Sofie på 2 år likte brødene veldig godt. Lykken kom likevel etter at jeg smakte på brød nummer to, den med krafta. Brødet var nydelig. Kyllingkraft i brød var dermed en suksess!

Til neste gang jeg skal bake dette brødet blir det nok med kraft og kanskje jeg til og med tar meg bryet med å male frøene til mel. Jeg ser nemlig for meg at det blir å smake himmelsk.

Spurvekvitter fra meg!

  • Mat
  • 439 visninger

Liker

Kommentarer