Kyllingkraft

I en lengre periode har jeg ønsket å lage kraft, men har ikke følt at tiden har strukket helt til. Nå bestemte jeg meg for at dette måtte gjøres i helgen. Når fulgene var kjøpt så var det ingen vei utenom. Kyllingene ble partert og kjøttet ble fryst ned. Jeg brukte to kyllinger siden jeg ikke hadde gryter til noe større produksjon. Hugget skrågene slik at de skal gi mer kraft og næring. Jeg kokte kraften i 18 timer i håp om å få ut litt gelatin. Nå snakker jeg ikke av erfaring, men prøver meg ut i et farvann jeg kjenner jeg ikke kan godt nok. Det å koke kraft i seg selv er ikke vanskelig og det inneholder masse næring, men når man begynner å snakke om å koke krafta så lenge at man trekker ut gelatin i bein da kommer jeg til kort. Det skal være ekstra næringsrikt så da prøver vi det. Spennende!

I tillegg hadde jeg noe avskjær av løk og gulrot som jeg hadde fryst ned fra tidligere. Jeg kokte opp kraften og lot den småboble i 20-30 minutter der jeg fjernet skum som dannet seg på toppen. Stekeovnen satte jeg på 80-90 grader og lot den stå der i de resterende timene, altså 18 timer til sammen. Jeg er ikke spesielt glad i å ha på strøm når jeg sover, spesielt etter at vaskemaskinen røykla badet for noen ukersiden. Wonderbag er øverst på ønskelisten til bursdag/jul. Det er en fantastisk kjøkkenhjelp når man skal langtidskoke noe. Her er en link til hvor du kan bestille den https://naturligliv.no/hus-hjem/wonderbag/wonderbag-bla-stars. Det er også en video på denne siden om hvor fantastisk den er. Dynegrøt-prinsippet.

Når kraften var ferdig hadde jeg det i mindre beholdere og kjølte de raskt ned i vannbad. Så var det å fryse de og ha noen i kjøleskapet. Husk når man fryser de at man ikke har kraft helt opp til toppen av beholderen siden dem da kan sprekke. Gleder meg til å bruke krafta!

Spurvekvitter fra meg!

  • Mat
  • 131 visninger

Liker

Kommentarer