Fiskeboller med grønnsaker!

Jeg elsker fiskeboller i karrisaus. Det er min yndlingsrett. Her i huset får jeg ikke lage det med mindre Øystein er på ettermiddagsvakt. Endelig skal jeg forhåpentligvis få noen å dele denne retten med. Aili får da ikke karrisausen for den er nok litt for salt for henne.

Fiskebollene jeg lager til Aili Sofie er ganske lette å lage. Hvis du føler at energien ikke er på topp for å lage mange porsjoner barnemat så er dette oppskriften for deg.

Ingredienser:

1 pk fiskebollermed kraft
3 stk poteter, store
2 stk gulrøtter
0,5 stk søtpotet, stor
evt. brokkoli eller rosenkål

Fremgangsmåte:

1. Ha en klut under fjøla slik at den ikke sklir. Skrell grønnsakene. Kutt så poteter, gulrøtter og søtpotet i passelige biter så de dampes hurtigere. Jeg har dampfunksjon på stekeovnen, men kan fint dampes i kasserolle. Damp de i 20 minutter eller lengre (de bør være møre).

2. Legg grønnsakene i en bolle og kna de med en potetmoser.

3. Ha i fiskebollene og kraften fra denne. Husk at du ikke trenger å varmebehandle fiskebollene først. Det vil også gjøre maten kaldere slik at du slipper å vente så lenge med å fryse ned maten (maten fryses når den er kald). Mos så dette og bland godt. Hvis du synes bitene blir litt store kan du bruke stavmikseren, men pass på å ikke bruke den for mye. Poteter blir som lim eller sprettball hvis man kjører det mye med stavmikseren (tro meg, jeg har prøvd!).

4. Vipps så har du deilig barnemat til lille nurket. Ha så maten over i noen beholdere og frys ned når maten har kjølnet. Med denne oppskriften fikk jeg 10 middager på 150g. Du må selv justere hvor mye mat du skal ha i hver porsjon. Hvert barn spiser forskjellige mengder og jeg har funnet ut at dette kan være passelig for mitt barn. Barnematglassene som man får kjøpt i butikken inneholder som regel 190g.

Denne gangen brukte jeg en vakuumpakker. Jeg var så fornøyd med denne pakkemetoden, men nå har jeg endret mening fordi plastikk slipper plastpartikler når det varmebehandles. Nå har jeg begynt å pakke i noe annet. Et eget innlegg kommer om dette.

Spurvekvitter fra meg!

  • Barnemat
  • 385 visninger

Liker

Kommentarer