Helt på bærtur!

Jeg synes det er viktig å bringe videre sunn turglede og læren om at mat kommer fra naturen. Neste prosjekt blir vel å ta Aili Sofie med til reingjerdet for å se hvor kjøtt kommer fra. En viktig lærdom jeg selv har fått tatt del i når jeg var liten. I min egen barnehagetid fikk jeg bli med til reingjerdet å se på en rein bli slaktet. Det er noe av det mest spennende og lærerike minne jeg har.

Disse bildene er fra en blåbær og multebærtur i Vadsø den 23. og 24. august. Øystein var med den første dagen og da var multebæra i fokus. Til min frustrasjon var det lite å finne og kaldt var det. Aili Sofie var ikke så begeistret for turen og ble lei fort. Kaldt var det også, noe som resulterte i en kortere tur. Dagen etter når Øystein dro til Tromsø ble det en litt lengre blåbærtur i et annet område. Hit kunne man kjøre med bil og Aili Sofie sov seg en god lur mens vi var der. Bæra var store og nydelige. Noen liter ble det og så gjenstår det å se hvor lenge det holder i et hus der vi lager mye smoothie.

Målet til neste år er å plukke mye mer slik at jeg har utover vinteren. Jeg som trodde jeg ikke likte å plukke bær, men nå har jeg fått smaken på det også. Mon tro hva som blir det neste?

Spurvekvitter fra meg!

Liker

Kommentarer

andreasaunes
andreasaunes,
For noen herlige røde kinn 😊 <3
nouw.com/andreasaunes
Spurvekvitter
Spurvekvitter,
Ja, nydelig med kinn som har vært ute i fri natur 😊
nouw.com/spurvekvitter