Hjemmelaget barnemat blir ikke laget av seg selv!

Nå har jeg kjøpt inn ny ladning med ingredienser til barnemat. Masse deilig frukt som blir til smoothier og fersk fisk, kjøtt og grønnsaker som blir til middager. Oppskrifter vil komme etter hvert i dagene/ukene fremover. I butikken har de mange ulike typer ferdig middager til barn og disse er sikkert helt greie. Men jeg stusser litt på hva som er i middagsglassene som gjør at de har så lang holdbarhet i romtemperatur. Blant annet derfor jeg lager det selv. Middagene jeg lager er for det første med ferske ingredienser og fordet andre vet jeg akkurat hva jeg har i den. Aili Sofie har enda ikke fått eneneste rett av de ferdiglagde middagene fra butikken. Det er jeg veldig stolt over fordi hjemmelaget barnemat blir ikke laget av seg selv. Mange timer går bort til handling, planlegging, laging og pakking, men det er så verdt det. Et barn tar mye tid på andre områder også så man kan jo stille seg spørsmålet om hvordan man skal få tid til dette. Jeg tenker som så at jeg godt kan ha det litt rotete hjemme hvis Aili til gjengjeld får hjemmelaget barnemat. Men dette er helt klart et valg hver enkelt forelder må ta stilling til. For det er mye jobb og det legger jeg ikke skjul på.

I fruktberget finner du vannmelon, banan, mango, gule epler, fersken og kiwi. Av dette blir jeg å lage ulike smoothier. Fryste bær somblåbær, bringebær og jordbær blir jeg også å bruke. Når jeg lager bærsmoothier blir de ofte litt vel flytende så jeg bruker å ha i mel for å gjørekonsistensen litt tykkere. Dette vil jeg skrive om i oppskriftene. Jeg har også gått til innkjøp av gjenbrukbare smoothieposer på nett (kommer tilbake tildette senere). Posene er perfekte når man skal ut å farte.

​Middagsberget består av laks, torsk, sei, karbonadedeig, poteter, gulrøtter, sellerirot, kålrot/kålrabi, squash, løk, hvitløk, ingefær, persillerot (kjøpte feil, skulle være pastinakk), paprika, avokado og rødbeter. Jeg ser nå at jeg glemte å legge ved blomkål og brokkoli på bildet, men det blir jeg også å bruke samt noen andre ingredienser.

Håper dere kan få glede av mine tips og oppskrifter. Nå får dere bare vente tålmodig på oppskriftene for jeg skal bare lage maten først!

Spurvekvitter fra meg!

Liker

Kommentarer