Hvordan pakke barnemat?

For noen uker siden kjøpte jeg en vakuumpakkemaskin og var veldig fornøyd etter å ha prøvd den. Den heter OBH Nordica Food Sealer Chef 7945. I pakken følger det med fem store poser, fem små poser, en liten og en stor rull som kuttes i ønsket lengde. Personlig likte jeg den lille rullen best siden barnemat tar liten plass og da sløste jeg mindre med rullen.

Dette er ingen avansert maskin og er derfor lett å bruke. Hvis man bruker de ferdig lagde posene er det bare å putte maten i posene og vakuumpakke de. Rullene må kuttes (kutter følger med) først i ønsket lengde og forsegle en av sidene før man har i maten. Når maten er puttet oppi er det bare å vakuumere posen. Jeg har vakuumert barnematen på normal (innstilling for vakuumering) og dry (innstilling for konsistens). Posen/rullen legges i vakuumrommet, lokket klikkes på og så trykker man på vac&seal.

Vipps så har man ferdigvakuumert barnemat. Disse posene er veldig lett å ta med seg over alt og de tines veldig fort siden de er så flate. Når man skal varme maten er det bare å ha det i mikrobølgeovnen eller koke posene i vann. Det går veldig fort.

Min mor er over middels interessert i utslipp av plastpartikler fra plastbeholdere. Derfor ble jeg litt nysgjerrig på dette. Fant fort ut at hvis man varmebehandler enkelte plastbeholdere vil de slippe fra seg plastpartikler. Det betyr altså at maten som blir varmet får plastpartikler i seg. Plastikk er rundt oss over alt og man klarer ikke å slippe unna det, med mindre man bruker uhorvelig lang tid på dette. Jeg tenker som så at jeg får prøve å begrense bruken av det. Tidligere kjøpte jeg noen glass fra Clas Ohlson og de passet perfekt med den mengden jeg ønsket å gi barnet mitt.

​Konklusjonen er at jeg blir å bruke glassene og vakuumpakkeren. Vakuumposene blir jeg da ikke å varme slik at utslippet av plastpartiklene blir begrenset. Jeg kan ikke bestemme hvordan du skal pakke barnematen din, men her er hvert fall min måte.

Spurvekvitter fra meg! 

  • Barnemat
  • 338 visninger

Liker

Kommentarer