Ja det var jo lett å velge solkrem til ungen!

​Nå er det omsider blitt sol her i Nord-Norge og det betyr at lille Aili Sofie må få seg en solkrem. Å sette meg til å velge en solkrem er jo som å suge all luft ut av kroppen min langsomt. Jeg møtte noen venninner i byen i dag og glemte alt som heter solbeskyttelse. Heldigvis har den ene venninna mi et barn og solkrem hadde hun tatt med seg. Vi var til og med så heldig at vi fikk låne litt av den. Solkremen het Cosmica Kid solspray. Den skulle visst nok ha kommet godt ut på tester og jeg bestemte meg for å gå for den. Jeg gikk til et apotek og sa at jeg så etter en solkrem til ungen min. Fortalte også hvilken jeg skulle ha, men dama i butikken sa at babyer skal haen annen type enn de litt større barna.

Å nei, tenkte jeg! Hva gjør jeg nå? Jeg kan da umulig bestemme meg for en solkrem i butikken uten å angre meg etterpå. I dette tilfellet skulle jeg bare dratt hjem så jeg fikk sjekket nettet for hvilken type som passer for mine krav. Solkremene hun viste meg virket gode og fikk prøve de på hendene og armen. Den ene som het Cosmica Kids Sun Sensitive forblesom et hvitt lag på huden, nesten litt lilla. Så det ble ikke denne. En annensom het Eucerin Kids Sun Lotion føltes veldig god på huden så jeg valgte denne.

Så var det jo selvfølgelig 30% på solkremene hvis man kjøpte to. Da måtte jo jeg ha en til ansiktet mitt. Vi smurte og smurte solkremer til jeg nesten ikke hadde mer ledig plass opp over armene. Jeg måtte bare bestemte meg til slutt og gikk for Eucerin Sun Fluid Mattifying Face.

Nå kommer det største problemet! Vel hjemme, når jeg har lagt Aili er det på tide å tråle nettet. En tidkrevende affære, men en ødvendighet for at jeg skal slå meg til ro med det jeg har kjøpt. Jeg finner så ut at begge kremene inneholder stoffer som ikke er bra for store og småkropper. Hva gjør jeg nå? Da sitter jeg her med blanke ark og må begynne på nytt!

Ut i fra tester jeg leser på internett går jeg for Dermica Kids solkrem eller spray til lille Aili Sofie. For meg blir det Cliniderm Light & Matifying. Den sist nevnte husker jeg at jeg prøvde på apoteket og likte den godt. Føltes veldig lett ut på huden og ble ikke nevneverdig klissete slik man ofte blir av andre solkremer.

Neste tur til apoteket blir nesten litt flaut. Jeg gruer meg. Stakkars dame som måtte bruke all sin tid på å hjelpe en stakkars vinglepetterpetimeter (det er kanskje ikke et ord, men det beskriver meg på en prikk) som aldri kunne bestemme seg. Nå må jeg levere kremene tilbake. Hva sier man da? Skal man fortelle alt, at man har trålet nettet og brukte timesvis på å finne de ”riktige” solkremene? Eller sier man bare gi en kort forklaring på at jeg kjøpte noe som var feil for meg? Kjenner jeg meg rett så klarer jeg ikke bestemme meg for hva jeg skal si før jeg står ved kassa og skal til å åpne munnen. For et evig kaos! Jeg må bare slå meg til ro med at nå skal jeg ha disse kremene jeg har funnet på nettet og dermed basta! Slikt er til å bli gal av!

Spurvekvitter fra meg!

Liker

Kommentarer