Kanskje ikke helt gjennomtenkt...

Etter å ha bodd i Vadsø i to måneder oppdaget jeg tidlig at de ikke sorterte søppel her, slik jeg er vant med fra Tromsø. Her om dagen da jeg kom hjem fra jobb ble veldig glad når jeg fant matavfallsposer liggende oppå søppeldunken. Inni søppeldunken var det også en mindre søppeldunk som utelukkende skulle være til matavfall. Ivrig som jeg var begynte jeg med sorteringen umiddelbart etter første middag. På posen står det tips hvordan man skal unngå våte poser. Allerede her ante jeg ugler i mosen. Posene er nemlig laget av papir. Tipsene var å legge papir, eggekartong eller avis i bunnen av hver pose. Jeg valgte en eggekartong siden det var noe jeg hadde for hånden. Når matrestene var kjølt ned la jeg de i posen. det tok kun sekunder før posen hadde fått fettflekker og var våt på på utsiden. Når jeg skulle legge den i søppeldunken ute revnet posen. Flaks jeg la merke til det før jeg løftet posen helt opp, ellers hadde det blitt en del oppvask. Posen gikk dermed rett i en vanlig søppelpose for å unngå søl.


Etter denne episoden ble jeg nysgjerrig på om det var flere som hadde opplevd det samme, noe som skulle vise seg at det var. På en facebookside "Oppslagstavla i Vadsø" skrev jeg et innlegg om noen hadde opplevd det samme med posene. Innlegget fikk masse respons der flere viste sin misnøye. Plutselig fikk jeg en telefon fra en journalist fra NRK som ble nysgjerrig på problemet. Han gjorde et intervju av meg og skulle sende det på radio samt lage en sak på nrk.no. Her er en link til det: Nye papirposer for matavfall får slakt av innbyggere. Jeg er ikke sikker på hvor og når dette kommer på radio, men regner med det kommer på NRK Finnmark i løpet av morgendagen om noen vil høre. Driftssjefen i Masternes Gjenvinning AS var helt enig i at posene var et dårlig valg etter å ha prøvd de selv. Det kunne kanskje vært en idé å testet posene FØR man ga det til hele Vadsøs befolkning. Et lite tips bare!

Konklusjonen blir da å vente på nye poser før vi kan sortere, med mindre man skal kaste tørre matvarer uten mye fett. Med det er fint å høre at sjefen tar kritikken til seg og skaffer nye bedre poser og løsninger.

Linken igjen: https://www.nrk.no/finnmark/nye-papirposer-for-matavfall-far-slakt-av-innbyggerne-1.13754307

Spurvekvitter fra meg!

  • 505 visninger

Liker

Kommentarer