Slik har du aldri kuttet en vannmelon før!

Vannmelon er noe av det beste jeg vet på sommeren, men å kutte den er et annet kapittel. Først kutterjeg den i to, så hver del i fire for så å kutte hver av de dele i to igjen. Så tar jeg av skallet og deler melonenbitene i passelige fingerbiter. Som dere skjønner tar dette tid og er veldig kjedelig. Plutselig dukket det opp en spennende video på facebook (jeg vet, man skal ikke trygge med tanke på virus og slikt ,men men…). På slike videoer står det ofte overskrifter som ”du vil ikke trodette”, ”du har kuttet melonen feil i alle disse år” eller ”når du ser dette kommer du til å bli overrasket”. Dårlig gjort syns nå jeg for jeg er alt for nysgjerrig til å la vær å trykke. Jeg trykket og det kan jeg være glad for, alle fall denne gangen. Melonkuttingen ble som varm kniv i smør.

Aller først noe jeg lærte på kokkeskolen da jeg gikk der i sin tid. For at fjøla ikke skal skli har du en klut under fjøla.

Så deler man melonen i toved å kutte et lite stykke ned rundt hele melonen slik at skallet blir kuttet. Da vil melonen nærmest ramle fra hverandre når du kutter gjennom hele melonen.

Ta en halv melon av gangen og skrell den.

Da er den klar for å kuttes i biter. Først den ene veien…

…så den andre veien.

Ta så en glassbolle (jeg var heldig at den eneste jeg hadde passet) og legg over melonen…

…og flipp den over (lesneste steg før du gjør dette).

Når du flipper den er de tviktig at du gjør det fort ellers opplever du dette (kanskje litt vanskelig å se, men jeg sølte og klarte selvfølgelig å tråkke oppi det fordi jeg skulle tørke det opp senere).

Vipps så har du perfekte fingerbiter til familien eller vennegjengen på et blunk.

​Spurvekvitter fra meg! 

  • 258 visninger

Liker

Kommentarer