Solkrem, det stopper aldri med meninger!

​Så var vi her igjen! I går skrev jeg om hvor vanskelig det kan være å velge den rette solkremen. Jeg hadde bestemt meg for hvilke solkremer jeg skulle ha, men klarte ikke slutte å tenke på det. Måtte google litt mer. Barnesolkremen jeg hadde kjøpt, Euserin Kids Sun Lotion var visst ikke så ille like vel. På Forbrukerrådets test fra 2015 ble denne (riktig nokspray, ikke lotion) merket med smilefjes. Det betyr at den ikke har noen farlige stoffer i seg. Det er mulig jeg bare beholder den. Ansiktssolkremen blir jeg nok å bytte for den eneste artikkelen jeg finner som omtaler produktet (fra 2010) sier at man burde holde seg unna den. Grunnen for at jeg velger en egen solkrem til ansiktet er fordi jeg ofte opplever at vanlig solkrem blir litt klissete og føles fet på ansiktet. For kroppen min skal jeg kjøpe Cosmica Sun Milk Light Formula. Noen har testen denne og skrevet at den er lett å smøre utover og trekker fort inn i huden. En av favorittene deres.

Dumme dumme internett! Plutselig dukker det opp en artikkel fra 2013 som sier at det ikke er nødvendig med en egen solkrem til barn. Her er det to hudleger som uttaler seg om dette. Da undrer jeg meg om dette stemmer? Hva skal man tro på? Jeg er litt enig i noe av det de sier. Så lenge man smører ungen med solkrem med tilstrekkelig faktor så er de kanskje ikke så nøye hvilken typesolkrem det er. Det er farligere å ikke smøre ungen. Men når man har to typer kremer man kan velge mellom så er det jo like greit å ta den som det står barn på for å være sikker. Filteret i solkrem som filtrerer bort solstråler finnes i fysisk, kjemisk eller en kombinasjon av disse. Barn skal visst nok ha et fysisk filter og dette er det i barnesolkremer. Dermed går jeg for barnesolkrem!

Konklusjon:

Jeg går for barnesolkrem til min kjære datter for å beskytte den tynne lyse huden best mulig. Hvilken type jeg velger er jeg litt usikker på enda, men blir enten den jeg allerede har, Eucerin Kids Sun Lotion, eller Dermica Kids Solkrem. Der tror jeg nesten hun på apoteket må velge for meg eller så får konsistensen avgjøre når jeg prøver den på igjen.

Til meg går jeg for Cosmica Sun Milk Light Formula til kroppen og Cliniderm Light & Matifyingtil ansiktet.

Nå orker jeg ikke mer fundering! Slik blir det!

Spurvekvitter fra meg!

Liker

Kommentarer