Søtpotet og gulrotmos

Her en dag spiste vi laks, poteter og grønnsaker til middag. Jeg kokte litt ekstra gulrøtter og søtpoteter slik at jeg kunne lage mos av overskuddet til Aili Sofie.

Ingredienser
Søtpotet
Gulrot
Vann fra kokevannet

Fremgangsmåte
1. Kutt søtpotet og gulrot i mindre biter. Mengden kommer helt an på hvor mye du vil lage. Jeg brukte en stor søtpotet og en gulrot som ga fire små glass med mos.

2. Kok eller damp til de er møre. IKKE hell ut vannet når de er ferdig for det skal du bruke til å spe mosen med.

3. Bruk en stavmikser eller kna de for hånd, alt etter som hvilken konsistens du ønsker. Spe på med kokevannet til ønsket tykkelse på mosen. Ha den så i oppbevarings glass/bokser. (Jeg har kjøpt mine på Clas Ohlson). Vent til mosen er kald før du lukker den igjen og legger det i fryseren eller kjøleskapet. Jeg kan tenke meg til at de varer omtrent 3-4 dager i kjøleskap så lenge man ikke bruker en skitten skje i mosen og legger den inn igjen.

Som oftest er det ikke like pent bak fasaden. For meg er det viktig å fremstå mest mulig som mitt sanne jeg og derfor deler jeg slike bilder også (som de under). Jeg elsker å lage mat til Aili Sofie, men legger ikke skjul på at det finnes en del rot bak det hele. En annen ting er at tanken om hjemmelaget mat ofte er god, men om ungen liker det er et anne kapittel (les: Aili spyttet selvfølgelig ut mesteparten og grøsset).

Spurvekvitter fra meg!

  • Barnemat
  • 0 visninger

Liker

Kommentarer