Tur 10 - Styrmannstinden

Torsdag den 18. august gikk jeg, Kristine og Anja (to venninner) til Styrmannstinden. Styrmannstinden er 955 m.o.h. og 6.4 km tur/retur. Vi brukte 4 timer og 45 minutter, men hadde det vært tidligere på dagen hadde vi nok brukt kortere tid. Egentlig skulle vi starte mye tidligere enn det vi gjorde, men ei viss Busk klarte å sovne på sofaen etter skolen! Vi begynte først å gå klokka 19.50 og det resulterte til at vi var nede etter tolv en gang. Som mange fra Nord-Norge vet er det begynt å bli ganske mørkt om kveldene nå og uten hodelykter var det vanskelig å se hvor stien gikk. Jeg kjente på frykten når vi mistet stien på et tidspunkt å måtte leite etter den før vi kunne komme oss videre. Min anbefaling er å gå tidlig og å beregne god tid. Det var ikke spesielt godt for øynene å gå i slik mørke.

Plutselig under turen kom jeg på at jeg hadde glemt noe. Forferdelig! For en grusom ting å glemme! Lise og Mikkel var blitt igjen hjemme! De som har vært mine trofaste turgåere frem til denne turen. Stakkars vennene mine som sikkert satt hjemme og var kjempe skuffet for å bli levnet hjemme. Jeg får trøste meg med at de får bli med på de neste turene.

På vei mot toppen i flott vær måtte vi gjøre litt ablegøyer. Kristine (til høyre) gjør en fin yogapose, mens jeg bare tøyser.

På tur opp.

Ei med godt mot, mens ei anna virke litt mer skeptisk.

Vi fant litt snø og jeg så mitt snitt til å kaste det i lufta. Charlie's Angels skygger på tur!

Endelig på toppen! Da smakte det godt med mat og en god pause!

Været i dag var helt ubeskrivelig! Sol og måne på en gang. Vi fikk i tillegg med oss solnedgangen. Heldige oss! Sol bildet er tatt mot vest, mens det andre er tatt mot øst (hvis jeg ikke er helt på bærtur).

Akrobaten Anja viser frem sine kunster på toppen!

Jeg bare hoppet i det, men turte ikke stå på hodet helt enda!

Kristine snudde alt på hodet!

Takk for en nydelig tur jenter! Jeg kosa meg masse selv om det ble litt seint.

Spurvekvitter fra meg!

Liker

Kommentarer

andreasaunes
andreasaunes,
Spurvekvitter
Spurvekvitter,