Tur 5 - Fløya

Nu e vi i Lakselv hos min pappa før vi drar videre til Valjok, 5 mil nord for Karasjok. Stefaren min er der i fra. Gjennom hele barndommen har jeg tilbragt alle påskene og somrene der. I vår var vi innom der en tur, men før det var det veldig lenge siden jeg hadde vært der. Skummelt lenge siden. Jeg savner plassen og selvfølgelig min kjære familie!

På tirsdag som var dro jeg og Aili Sofie på fjelltur igjen. Denne gangen skulle vi ta en topp som var litt større enn de vi hadde tatt til nå. Et av de mest gåtte fjelltoppene i Tromsø er Fløya og det er en flott tur selv om turen kan være nok så tung. Fløya er 642 m.o.h. og kan ha noen bratte partier. Ruta vi tok gikk fra Fløyveien og opp ved Aksla i de nye steintrappene som er laget av Sherpa fra Nepal. Vi brukte 3 timer og 8 minutter på 6.77 km. To timer gikk til oppturen, mens nedturen varte en time. Vi tok oss en lengre pause på toppen som ikke er regnet med timene.

Her er trappa som Sherpa har laget.

Denne toppen som er i bakgrunnen er Tromsdalstinden som er en av de mest krevende toppene vi har i Tromsø. Jeg skulle gjerne tatt med Aili dit, men det får bli når hun har blitt større. Det blir litt lenge å sitte i bæremeis i over 6 timer.

Her er utsikten fra fjellheisen som man møter på vei opp til fløyatoppen.

Endelig på toppen!

Aili Sofie liker å ta seg en pause å spise litt gråstein.

Her er Mikkel og Lise som endelig har blitt med på bildet. De har vært med på de andre toppene vi har gått, men har vært gjømt i sekken for at de ikke skulle ramle å slå seg. Spreke bamser!

Aili elsker å sitte i bæremeisen!

Et hjerte av is!

Mange hopper fra Fløya i paraglider. Det hadde ikke jeg gjort!

Lille vennen min sover godt i den meisen.

Spurvekvitter fra meg!

  • 275 visninger

Liker

Kommentarer