Verdens raskeste vegetarmiddag!

Tenk at jula snart er over! Julen er egentlig litt stress med julegaverhandling, julepynting, julemat, julegodt, jule meg her og jule meg der. Til tross for litt julestress har jeg koset meg masse med familie og venner selv om jeg ikke har rukket å treffe alle.

Etter masse god julemat og julegodt har jeg blitt lei kjøtt og all anna julemat. Neida... Bare kødda! Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er den største kjøttelskeren, men jeg er ikke blitt mer lei hverken kjøtt eller julemat. I går hadde Øystein seinvakt på jobb og jeg måtte lage middag til meg og Aili Sofie. Vi hadde ikke vært på butikken på en stund og hadde lite i kjøleskapet. Eller det vil si at vi hadde lite middagsmat (les: kjøtt og fisk). Kjøleskapet bugnet nemlig med grønnsaker av alle slag. Jeg kjente at butikken var langt unna og dørstokken var høyere enn noen gang. Dermed bestemte jeg meg for å koke grønnsaker og mose dette. Selv om jeg følte at dette ikke kom til å bli en ordentlig middag når jeg manglet både kjøtt og fisk. Når middagen var klar og Aili smakte på maten viste det seg at hun elsket grønnsaksmosen. Jeg smakte på det selv og jeg syntes det var kjempe godt. Derfor måtte jeg dele denne med dere!

Ingredienser:
Gulrot
Blomkål
Brokkoli
Rosenkål
Potet
Kraft fra de kokte grønnsakene

Fremgangsmåte:
1. Kutt grønnsakene i passe biter og ha dem i en kasserolle. Hel i vann til de er dekket. (Kan også dampes i stedet for koking). Kok dem i 10-15 minutter. Pass på at de ikke blir for myke.

2. Hell kokevannet i en annen kasserolle eller annen beholder som tåler varme. Denne kraften brukes i grønnsaksmosen. Kraften som blir til overs kan lagres i kjøleskapet og tåler å stå noen dager. Kan brukes til å lage for eksempel grøt av ulike melsorter/kornsorter.

3. Ha de kokte grønnsakene i en blender, foodprosessor, beholder med stavmikser eller lignende. Miks grønnsakene til ønsket konsistens og spe på med grønnsakskraften. Noen av grønnsaksbitene tok jeg til sides for at hun skulle få noen store biter også.

Vipps så har du en nydelig grønnsaksmos med masse vitaminer og mineraler. Dette kommer jeg nok til å lage flere ganger. Jeg hadde aldri trodd dette skulle bli så godt. Til meg selv hadde jeg noen få salt korn i mosen og da smakte det himmelsk.

Spurvekvitter fra meg!

  • Barnemat
  • 268 visninger

Liker

Kommentarer