Ypperlig med smoothiegrøt på fly!

Vi reiste med fly i dag og det er alltid litt stress å fly med barn. Selv om alt går på skinner i innsjekken, sikkerhetskontrollen og boardingen så vet man aldri hva disse ungene finner på. Når det gjelder mat til en snart 9 måneder gammel baby er det begrenset hva man klarer å diske opp med på et fly. Hva skal man gi? Jeg har funnet på noe lurt. For noen måneder siden begynte jeg å ta med meg Ellas smoothier (kjøpt i vanlig dagligvarebutikk) og en egenkomponert melblanding. Dette likte Aili Sofie veldig godt og ble dermed en slager. Oppskriften er veldig enkel.

Ingredienser:
1 stk smoothie (fra butikker/hjemmelaget, uansett størrelse)
1 ss havremel
1 ss sammalt rug (evt. andre melsorter)
1 ss hirseflak

Det kan være greit å gjøre litt forberedelser før dere skal ta dette med ut på tur. Jeg har kjøpt denne fine boksen på bildet over fra MAM. Det er egentlig beregnet for melkepulver, men funker fint til mel også. Boksen har tre rom som jeg fyller med en skje av hver mel i hvert rom. Altså tre skjeer i hvert rom. En posjon blir da lett å putte i smoothien.

Når du er ute på tur tar du bare med deg en skål eller liknende eller gjør som meg, spør etter en papp kopp på flyplassen. Bland så en posjon melblanding og en smoothie i koppen/skålen.

Slik får man en fantastisk lett smoothiegrøt på null komma niks! Denne metoden har hjulpet oss veldig når vi er ute av huset og ikke har mulighet for hverken skive eller vanlig grøt. 

Flyturen gikk forresten veldig bra, selv om Aili ble trøtt å maste litt. Etter en smoothiegrøt og pupp sovnet hun omsider. 20 min før vi landet klarte Aili å bæsje og den var ikke luktfri! 


Spurvekvitter fra meg!

  • Barnemat
  • 369 visninger

Liker

Kommentarer